onsdag 27 juli 2011

Orust


Efter det att vinbären blivit avplockade och infrusna (hoppas att frysen inte lägger av) och det hemska dådet i Norge hänt, stuvade vi in allt i husvagnen igen och for till Sollids camping på Orust, där vi inte varit sedan 1978.

Vi hade inte sett den nya Tjörnbron efter den hemska natt i januari 1980 när bron blev påkörd och rasade ner i havet och flera bilar följde med ner i djupet. Det glömmer vi aldrig.
Undrar om någon nu levande person kommer glömma terrordåden i Norge? Fasansfullt och helt osannolikt vad 1 person kan åstadkomma.

Enligt H skulle vi åka till ödemarken när vi reste till Orust, men oj, vad det har utvecklats på 30 år. Ön räcker nog till, men det är det där med vägarna som inte är gjorda för alla bilar, joggare och cyklister. Kanske kan det åtminstonne bli en gång och cykelbana om det blir mer turister här. Exploateringen har inte slutat än.

Båtlivet är härligt livligt och jag älskar att som landkrabba få ta del av den härliga miljön.

4 kommentarer:

  1. Det ser härligt ut! Jag tror inte heller att vi kommer att glömma vad som hände i Norge sommaren 2011.

    Malin

    SvaraRadera
  2. Nej det är så hemskt...men som sagt Minnas offren, dess anhöriga och landet...men glömma idioten som stod bakom. just för att han vill bli ihågkommen...Ser härligt ut...hoppas Ni får fint väder och en skön semester.
    La Familia på Lindvägen

    SvaraRadera
  3. Bohuslän är fantastiskt vackert!
    Sofie

    SvaraRadera
  4. Hav + klippor = underbart.

    Av bilderna att döma, kan jag tänka mig, att er husvagn får rulla till Orust nästa sommar också ;)

    SvaraRadera