måndag 12 juli 2010

Semester och kvar i stan

Värme och sol är gott och nu är det semester, även för mig. Arbetsförmedlingen önskade mig trevlig sommar när jag var där sist och nu tar vi ett uppehåll med jobbsökandet till mitten av augusti. Skönt, tycker jag.
Härligt att kunna bestämma själv, skall vi vara hemma eller skall vi åka ut i "världen" och se oss omkring. Tyvärr kan inte alla det. De sjuka och gamla har en annan verklighet. Lätt att glömma när sommaren lockar.
Lilla mamma har inte så värst mycket att hoppas på när alla försvinner. Hon kommer inte mycket längre än mellan TV-soffan och köket. De inneboende på Klockargården har en skön liten trädgård och nytt för i år ett växthus med tomatplantor.
Dit går inte hon, för hon är gäst hos Gislavedshus och det förstår ju var och en att de inte bedriver social service. Så är det när man måste klara sig själv ända tills det helt tar stopp.
Det skulle hjälpa om var och en av oss som fortfarande kan, gör ett besök, en liten utflykt eller något annat litet "event"för sin medmänniska.

1 kommentar:

  1. Ja, det är lätt att glömma bort alla de som inte kan komma iväg på semester, eller ens ut i naturen. Inkl. alla de barn vars föräldrar varken har råd eller vilja. Det är nog tufft då.
    Hoppas mormor kan komma ut lite ändå när ni åker iväg, kanske kan hemtjänsten följa med henne ut?
    Sofie

    SvaraRadera